Om oss

Klaviatur i Halland AB drivs av Mats Börjesson och Helén Hellenäs och har funnits i sin nuvarande form sedan 2012.

Men redan innan dess fanns Klaviatur, då som Mats enskilda firma som likt de flesta musiker började som ett sätt att enkelt kunna faktura för speljobb. Till skillnad från de flesta musiker som nöjer sig med att spela utvecklades Mats firma till att ha anställda, börja bedriva undervisning, handel med instrument och studioverksamhet.

När vi 2012 fick förfrågan om att hyra en lokal i centrala Falkenberg föll flera bitar på plats och vi startade aktiebolaget Klaviatur i Halland AB som satsade mera på försäljning och mindre på spelande.

Efter några år med butikslokal märkte vi dock att vi hade fler kunder utanför än på ordinarie öppettider och att många kom från hela Sverige och därmed aldrig såg vår butik, eller i alla fall inte var beroende av den. Så 2016 vi sade upp lokalen och flyttade in försäljningen till en separat del av vår bostad där vi sedan tidigare hade studio och kontor.

Sedan dess har det faktiskt gått bättre och bättre och vi satsar nu på att bli en av Sveriges bästa leverantörer av digitala pianon och orglar samt studioutrustning och tillbehör till allt detta. Idag har vi ett mycket större sortiment än vi någonsin haft och säljer sådant som vi själva älskar att spela på och därför kan utan och innan.

Hösten 2018 togs nästa steg då vi vann en större upphandling för Varbergs kommun med leverans av all elektrisk musikutrustning som gitarrförstärkare, PA, mixerbord, studioutrustning osv. Detta medförde förstås ett kraftigt breddat utbud inom dessa områden.