Ett otroligt fint instrument för den som prioriterar kvalitén på anslag och ljud och uppskattar enkelheten som Nord Piano ger.

Nytt i Nord Piano 4 är att man nu kan byta ljud utan att det förra ljudet avbryts, det har också fått mjuka övergångar i splitpunkter, crossfades. Ett förbättrat sätt för att organisera ljuden och möjlighet att numeriskt knappa in det ljud man vill använda.

Det har numera hela 120 toners polyfoni i pianot plus att sample-delen fått kraftigt utökad polyfoni. Sample-delen har även fått utökat minne till 512 Mb. Till slut har man lagt till den nya funktionen Piano filters och reverb med Bright mode.

Pianominnet är på 1 GB, OLED-skärmen ger total överblick i alla ljusförhållanden och kanske det viktigaste; VIRTUAL HAMMER ACTION TECHNOLOGY, mer om det nedan. Självklart kommer det med de senaste fantastiska flyglarna som Royal Grand 3D,  Silver Grand, Italian Grand (Fazioli-flygel) och Velvet Grand (Blütner-flygel).

Dynamiken i detta piano är otrolig tack vare att tre sensorer läser av tangentens läge. Detta gör t ex att man inte behöver släppa upp tangenten helt för att repetera, precis som på en riktig flygel. Detta är en helt unik funktion för Nord Piano och inte ens den betydligt dyrare Nord Stage 3 har samma funktion.

Övriga funktioner är som man förväntar sig, som att kunna splitta mellan piano och bas, blanda piano och stråkar, avsätt en oktav till blåsinsatser osv. Det finns också gott om effekter som olika förstärkare, WahWah, tremolo, delay, chorus, phaser m.m. m. m. och förstås olika typer av reverb. Alla effekter håller högsta klass.

Nord Piano 4 är extremt lättskött och överskådligt. Dessutom ingår den utmärkta triple-pedalen som förutom flygelns alla 3 pedaler även ger half pedaling och dämparljud vid uppsläpp och nedtryckning av sustainpedalen, mycket naturtroget.

Produktdetaljer
Anslutningar 2 Tele ut - obalanserade 1 Monitor in 3,5 mm stereo 1 Hörlur 6,35 mm stereo 1 Volym pedal in - Expression 1 Triple pedal in MIDI In och ut USB - Data och Midi Jordat nätuttag
Mått Längd: 1287 mm Höjd: 121 mm Djup: 340 mm Vikt: 18,5 kg
Specifikationer 1 GB Nord Piano Library 512 MB Nord Sample Library Flygel, Piano, Rhodes, Wurlitzer, Clavinet och Cembalo 120 toners polyfoni i pianot, över 30 toners i samplern. Effekt 1: Pan, tremolo, auto-wah och Ring-modulator Effekt 2: Phaser, flanger och chorus och Vibe Comp/Amp - Tre förstärkar-simulatorer, Rör-dist och kompressor 3-bands EQ Delay Effect och Reverb

Nord Piano 4

  • 24 900kr

  • Exkl moms: 19 920kr

Relaterade produkter

Nord Soft Case Stage 88 & Piano

Nord Soft Case Stage 88 & Piano

Original Soft Case till Nord Stage 3 88 och Nord Piano 4 samt tidigare modeller med 88 tan..

1 990kr Exkl moms: 1 592kr

Nord Music Stand

Nord Music Stand

Detta är Nord praktiska original-notställ som enkelt sätts ner i de fästen som finns på kompatibla i..

590kr Exkl moms: 472kr

Nord Keyboard Stand EX

Nord Keyboard Stand EX

Detta är Nords egna smart och stadiga stativ med ben som man skruvar fast. De sitter mycket bra och ..

990kr Exkl moms: 792kr

Nord Triple Pedal

Nord Triple Pedal

Trippel-pedal. Ingår i Nord Piano, men köp gärna till den till Nord Stage. Ger flygelns alla tre ped..

1 590kr Exkl moms: 1 272kr

Nord Wood Keyboard Stand

Nord Wood Keyboard Stand

Elegant trästativ till alla 88-tangentersinstrument, (Stage 88, Stage EX 88, Stage 2 HA88, Stage 2 E..

4 990kr Exkl moms: 3 992kr

Nord Piano Monitor

Nord Piano Monitor

En helt ny men hett efterlängtad produkt. En högtalare helt skräddarsydd för Nord Piano både vad gäl..

4 990kr Exkl moms: 3 992kr

Kurzweil CC1

Kurzweil CC1

Bra expression-pedal som funkar fint både med Kurzweil och Nord (Nordarna får man ställa in på Fatar..

750kr Exkl moms: 600kr

Taggar: stagepiano