Pianostämmare

Verktyg för pianostämmare

Som en följd av att många jobb försvann under pandemin började jag stämma pianon och flyglar. Sedan dess har jag stämt närmare 200 instrument och kallar mig numera pianostämmare. Det har förstås blivit många privata pianon men också flyglar i kyrkor, skolor och stämningar inför konsert och i studio.

Priser

Priserna är per instrument inkl moms. Vid flera instrument på samma plats får ni gärna be om offert.

Standardstämning 1 650 kr
Jag gör en grundlig stämning utifrån instrumentets status och skick. Ambitionen är att nå A = 440 Hz men om detta inte går eller är lämpligt att göra stannar jag vid t ex 438 Hz eller 435 Hz. Fungerar bra för de allra flestas husbehov.

Stor tonartsjustering 2 000 kr
Om ni vet att ni har ett instrument som är väldigt lågt (eller i sällsynta fall högt) kan jag först göra en stor tonartsjustering och sedan en standardstämning. Detta innebär enkelt uttryckt att jag stämmer instrumentet två gånger i rad. Om ni inte vet statusen och jag kommer till ett instrument som visar sig ha behovet får ni på plats bestämma hur ni vill göra.

2-delad stämning 2 500 kr
För instrument som är väldigt ostämda och som behöver återställas i 440 Hz rekommenderar jag denna 2-delade stämning där jag först kommer och gör grovstämning inkl stor tonartshöjning. Sedan får instrumentet vila och “sätta sig” i 1-2 veckor innan jag kommer igen och gör finstämningen. På detta viset håller stämningen längre än om man gör allt på en gång. Hela betalningen sker vid första tillfället och vi bokar då också in ett andra tillfälle.

Resor mm

Ingen reseersättning tillkommer inom ca 10 km från Falkenberg. Utanför detta område tar jag 25 kr per mil. Vid 2-delad stämning tillkommer resa vid båda gångerna (förstås om det är längre än 10 km).

Jag ersätter även trasiga strängar och kan göra vissa enklare förbättrande åtgärder på mekaniken.

Välkommen att höra av dig om du behöver en pianostämmare.

Hälsningar /Mats